Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Καλωσόρισμα - Ποιοι είμαστε




Σας καλωσορίζουμε στο διαδικτυακό μας ιστότοπο ο οποίος δημιουργήθηκε με σκοπό την καλύτερη επικοινωνία των μελών και των υποστηρικτών της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Σαλαμίνας. Εδώ θα αναρτούμε άρθρα σχετικά με δράσεις μας καθώς και σχολιασμούς της επικαιρότητας.

Ποιοι είμαστε 

Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Σαλαμίνας δημιουργήθηκε με σκοπό την απομάκρυνση του κόσμου της Σαλαμίνας από τις καταστροφικές ιδέες του φασισμού/ναζισμού. Η παρουσία νοσταλγών του Χίτλερ στο νησί δεν αποτελεί σημερινό φαινόμενο αλλά φαινομένο πολλών ετών. Το ανησυχητικό, όμως, είναι η στροφή μεγάλης μερίδας της νεολαίας της Σαλαμίνας στα φασιστικά ιδεώδη κάτι που πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που πιστεύουμε ότι όλοι οι άνθρωποι ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, χρώμα, θρησκεία και εθνικότητα έχουμε ίσα και αναφαίρετα δικαιώματα. Δικαιώματα όπως την ελεύθερη πρόσβαση σε δωρεάν παιδεία, υγεία και κοινωνικές παροχές για εργαζόμενους και ανέργους. Πιστεύουμε πως δεν υπάρχουν “λαθραίοι” άνθρωποι, δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες, μόνο πρόσφυγες που αναζητούν μια νέα πατρίδα γιατί η δικιά τους είτε δεν έχει τον τρόπο να τους θρέψει είτε βομβαρδίζεται από το ΝΑΤΟ. 

Επιπλέον, υποστηρίζουμε πως η ενότητα ντόπιων και μεταναστών στους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες είναι ο μόνος τρόπος να αντισταθούμε στην βαρβαρότητα του κράτους και των αφεντικών. Οι φασίστες ΔΕΝ έχουν θέση στην κοινωνία ΔΕΝ έχουν θέση στην εργατική τάξη. Είναι απλά το μακρύ χέρι αυτού του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. 

Όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, ως και καλά αντιμνημονιακοί και στο πλευρό του λαού, τους “ξεφεύγουν” μπόλικες αντιλαϊκές κινήσεις όπως η σιωπή στη διάλυση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η στήριξη στο ξεπούλημα της ΑΤΕ, το χάρισμα των χρεών των ΠΑΕ, η υπερψήφιση του νομοσχεδίου για ξεπούλημα βραχονησίδων σε ιδιώτες καθώς και του νόμου για φοροαπαλλαγή των εφοπλιστών, η στήριξη του μεγαλοεργολάβου Μπόμπολα σχετικά με την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, η στήριξη στο κλείσιμο της ΕΡΤ και άλλα πολλά. 

Σκοπός τους είναι να αποπροσανατολίσουν το λαό, να στρέψουν την οργή του κόσμου ενάντια στους μετανάστες αντί για το κράτος και τους πλούσιους και να διασπείρουν το ρατσιστικό μίσος ανάμεσα στους λαούς. 

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!  

"Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου".
                                                                                                                     Μπέρτολτ Μπρεχτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου